header nuffnang

Followers

11 December 2010

welcome new niece :)

Alhamdulillah....

My only sis, kak ju da selamat di operate mak baru call pukul 4.30 p.m td bgtau kak ju dah selamat bersalin. Ada cerita kenapa die perlu di ceasar anak ke-3 ni. Sedih sgt, semalam masa jln2 kat Nilai 3 dgn Fida, mak call bgtau my sis kena admit ward. Bukan sebab da sakit nak bersalin...tapi sebab darah tinggi die naik and baby songsang .Pelik juga, b4 ni anak 1st and 2nd, tak penah ada darah tinggi...pregnant 3rd bb ni kena plak. Da ujung2 pregnant plak tu. Suppose, due date die this coming 20... Pg td,mak call lg bgtau yg mulut die da senget2, n mata pun sama. teruk sgt darah tinggi naik sgt.. i dengar siap sedih nak nangis. Doc ckp bukan kena stroke.. Mlm td doc selotape kan mata (tak tau pki ape) untuk relax kan die and bg tidur.. Mak and ayah jumpe die smlm pun die menangis. Haisshh..klu i yg pegi tgk pun sure nangis ni.


Banyak sgt rintangan kak ju pregnant kali ni...dgn muntah2 awal pregnant, tak lalu makan. Setiap kali check up and scan doc ckp baby boy. And org yg tgk2 perut die pun byk yg ckp boy. My sis memang harap sgt,..klu boleh nak bb girl plak kali ni. Coz anak 1st and 2nd da boy. Tapi die tak kisah la klu dpt baby boy lagi...terima jugak. Mana boleh berharap sgt...takut kang kecewa. Time bersalin anak yg ke 2 doc ckp baby girl..siap da beli baju kaler pink. Sekali kuar..baby boy. Tapi tak pe lagi. Kali ni, memang doc ckp boy...sekali td mak gtau...BABY GIRL....semua seronok...family mak mertua die pun.. Syukur Kak Ju...walaupun byk rintangan pregnant kali ni...hang dpt jugak bb girl. Sure kak ju menangis tu... terkejut. Coz memang dah jangka Boy jugak. Welcome cucu ayah,mak and arwah mak yang ke 8. Coming soon awal thn depan dlm bulan 3, my kakak ipar and abang pulak nk dpt bb ke 3..(yg ni plak terbalik ngan kak ju..dua2 anak bb girl..and harap dpt boy plak). Bertambah keluarga pak cik Hamzah.

Mak ckp td bb kak ju putih (tak kisah putih or itam..janji sihat..:))...tp kak ju lum sedar. Hope bb and mak nyer sihat walafiat. Tak Sabar nak balik Krismas ni nk jumpa my new niece. Welcome BABY... :)


9 comments:

Hafida Amy said...

tahniah k ju..dpt bb girl ek..uit lin, xsangke akk ko dh bsalin ek, smlm dgr cite masuk wad..takutnye smp naik drh tgi..tp alhamdulillah dh slmt..

waalllaa! said...

tahniah!! mesti comel kan? hope everything will be fine..

Elin said...

Hafida Amy: Haah, tak sangka kena bersalin awal...bb songsang...Alhamdulillah, selamat sume.


waalllaa: tq :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

nak tgk baby ! :D

Faryza said...

salam.. waaa syok nye.. saya blum bersalin lg.. tp air mata bertakung baca n3 awk.. syok nye j kak ju..berbalas pengorbanan dia ngn seorg puteri..harap dia cpt sedar n leh tgk baby dia.

Elin said...

Za ma: nak tgk bb ek...nnt akak update. Coz baru jer dpt pic from abg ipar.

Faryza: Alamak, buat awak sedih lak. Tp saya pun sedih dgr citer pasal kakak sy. Pg td die call, da ok dah. Alhamdulillah. Tq k.

.:. Maa .:. said...
This comment has been removed by the author.
.:. Maa .:. said...

ye ke lin dpt baby gegurl... bestnya kan.... hehehe, xsbr nk tgk gmbr baby ni... tahniah 2 k.ju... sian dia, byk kena tanggung masa pregnant... tp xpe, Allah Maha Adil... DIA bg ssh dulu, then dpt yg lagi baik... Alhamdulillah... btl x lin... ;) kim slm k. ju n baby... (^_^)

Elin said...

Maa: Haah ma...dapat gegurl..seronok sgt...org pun tumpang sonok...diorang sume tak sangka girl tau. Takde preparation tuk girl pun. Ni byk org pack baju wina, gown2 die..nk bg kat bb k.ju...dekat 20 psg. Org excited lebih. K, nnt org sampai kan salam.. TQ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...