header nuffnang

Followers

11 January 2015

Home made Meatball

Hai..as salam.

Lazy sunday. Just stay at home sweet home je we all this week. Ade syarat antara me n hubby. He stop smoking( or in other syarat..not smoking bl kat umah) and mama tk boleh ajak keluar. Ok if itu yg bileh buat mr hubby stop smoking. Huwaaaa perjanjian apakah ini kan. Da memang tahu kite ni kaki jalan. Tkpela...dgr ckp suami pn dpt pahala. Next week kite pujuk la walid keluar kan kak wina..hahahhaha (evil laugh) 😆

Owh disebabkan i stay kt rumah dgn house chore lain mcm biasa.. saya jugak mem'bz' kan diri di dapo. Opsss bukan rajin masak yer...saje suka2 bl rasa nk mkn.

Pg2 da buat puree utk harith. Re stocked puree. ujung mnggu je pun mama buat puree harith 3, 4 jenis. Sekali buat mmg byk terus..senang. ok tkpe..itu next time la story...sbb malas nk type. (ni pn guna hp je). kalau x...lagi x berusik la blog ku ini...kesiannn.

Selain puree...harini dgn gigih nyer i buat m.e.a.t.b.a.l.l hahha. Kenapa harus ade noktah2 ni? sebab nk g ikea mcm susah je kan...dgn nak q nyer...dgn kiddos lagi..nnt kesabaran kurang...kang lain lak jd So chillax je buat kt umah :p.

Bahan2 i campur2 je resepi ms i blogwalking. Blog iza (http://thepinkstilettos.com/2013/02/make-ahead-meatballs/) antara yg i ambil. Tapi i guna bahan yg ade je kt rumah ni. sape nk buat silakan.

Bahan2:
Minced beef 1peket ( i pki ni siap pya senang. ade org beli fresh meat kan)
bawang holland (dadu)
cheddar block ( grated)
1 sudu kecil garam
black pepper
1/4 cup fresh milk
1 biji telur
breadcrumb (tp i tkde huhu)

gaul semua bahan di atas, bentukkan jd bebola..susun atas plastik or baking paper set aside. Mcm gmbr kt bwh ni. And masukkan dlm deep freeze about 40minutes.





lepas 40 minutes dlm freezer keluarkan n wrapping mcm ni utk jd frozen. senang kan bila2 nk mkn amik je beberapa ketul thaw semalaman..esok nyer boleh goreng. gitu kekdahnyer.



Gravy i amik dari blog http://saatakukaupilih.blogspot.com/2014/01/resepi-meatballs-ikea-homemade-gravy.html?showComment=1420981269379&m=1#c367474480937646069.


nak tgk hasil nyer...yummmmm. hubby pn ckp sedap. n of coz kak wina thebudakkuatmakan pn suka ☺. okey puas hati.


posted from Bloggeroid

3 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...