header nuffnang

Followers

05 December 2010

jalan2 Taman Tasik Kamunting

Salam..

Hye...currently we all kat Tepeng. My hometown. Da selamt sampai kul 2 pagi semalam...huhu.
Masa otw nak dekat sampai umah...lalu kat tmn tasik kamunting ni....dulu masa balik still under construction...kali ni lalu...da cerah kawasan ni... So terus ckp ngan hubby..nnt pg2 kita dtg cni ek...tak sampai 10 minit pun from my umah (kpg). Cayalah, kamunting pun da ada Taman Tasik. Bukan kat tepeng jer ada taman tasik tau..hehe. Pasni klu nak jogging, dtg cni jer..lg dekat ngan umah.. and taman ni lagi besar dari Dataran Nilai yg baru bukak kat sana.

So bgn pg2 (actually, tak la pg sgt..kul 8 huhu)...tapi mendung n berangin jer..coz semalam ujan...biasalah..tepeng kan kawasan tadahan hujan yg paling byk.. So mood pun mcm seronok jer..mendung2 dan angin sepoi2 bahasa. Mak n ayah, since taman ni da bukak, depa selalu pegi taman tasik kamunting ni...jogging. Mak ckp, jom b1st kat sana lah. So, i tolong goreng nasik goreng ikan masin, keledek goreng beli kat MAHA ari tu and air oren..semangat nak berkelah ni..haha.

Wina pun awal plak bgn hari ni..cam cantik la nak kuar. Pagi 2,lg da ckp kat wina,..nk g taman? terus tepuk2 walid...kap (wake up)..hihih..excited wina, Dgr ayam kokok pagi2 pun die tutup muka sambil ckp..."akutt"..ha2 takut ayam anak mama ni..kat nilai tak penah jumpe ayam kan.

So, lepas da siap2 sume nyer..terus gerak g TTK. Actually, me, wina n hubby tak mandi pun lagi...ahahha..sejuk sgt air...nnt balik baru mandi..takpe..pki bedak wangi2..hikhik.

Meh tgk pic kat Taman Tasik Kamunting. Cantik..tapi tasik tu msih baru..so teratai2 tak segar sgt...da layu2 jer. Tggu ckit hari lagi..maybe makin cantik tempat ni.


.........................................................................................................

very like with this pokok...takde daun..ala2 musim luruh..



beside tasik ni..Sek. Ren...sekolah i sebelah Sek Ren ni.. :)

Kamunting-Dibina pada tahun 1856 dan merupakan kota terbesar yang pernah dibina oleh org melayu. Ianya juga berperanan sebagai pusat pentadbiran dan mahkamah yg pernah mengadili kes pembunuhan J.W.W Birch oleh Datuk Maharajalela dan Dato' Sagor, Sebagai kolej jahitan latihan guru, sekolah kebangsaan pertama dan ibu pejabat tentera jepun


just arrived


wina tgh excited tu..tanak pegang tgn..siap berlari kejar mak wani..


thnks fotographer ..my adik.. :)


mama with opah and mak wani


peace.


weee...mak wani rajin layan wina main..



dah la tu wina..moh kite balik..


our breakfast..nyum2..


best tau..mkn tepi tasik..ghee.


shhhh...actually wina nak buat peace tu..



love this pic..



mmmuuuaaahhhs die byk2

laaassstttt sekali...undilah pasangan mari menari anda..type MM88 dan hantar ke 32220.. :)


10 comments:

.:. Maa .:. said...

wah sgt seronok.... hehehheh, baru siap mcm datran nilai ni ke.... nk g lah nanti blk tepeng, tp sure xleh lwn taman tasik tepeng kan,,,, (syuki ckp).... ;p

Elin said...

huhuhuhu, haah baru siap. Emm...TTK and TTT..masing2 ada pro and con...

~emma~ said...

suke tgk pic last skli tu..nak vote la..romentik gitu..huhu

waahh da ade taman tasik ekk..?? da jarang balik kuale skrg so tepeng lg la jarang nak p..huhu

chik star said...

HI SALAM.
ni dekt area mne ye tmn ni?
humm jrg sgt dh blik teping,
tpi nnti adif dh besar sikit nk bwak la die jejaln sane.
hihi.

Elin said...

emma: hahahah...kelakar kak emma...sila la vote, pasti tak menang2...dtg la tepeng kak emma, skrg ni da mcm2..kamunting pun da maju jugak..hikhik.

Chik Star: Salam...eh, awak pun org tepeng ke. TTk ni dekat kamunting...sebelah Bukit Jana Golf Resort..baru bukak ni..klu balik tepeng, boleh la contact2. Mee udang kuala sepetang jer tak penah pegi2 lagi.

sarah kalam said...

ni yg bwt wina lgi selalu nk bali kg kn...exited je die ehh...

Dda Ly said...

seronok...:) :)
sorry, baru perasan comment awak kt entry psl mia..
thanks, sudi singgah...
*salam kenal*

sekamar rindu said...

salam.....singgah kali pertama,

indahnya pemandangan....

follow ur blog...

Faryza said...

halooo haaa... satu kg rupa nye.. awk sekolah smkbj ke dulu tahun bila?saya thn 97-99.syok nye..

Elin said...

Sarah Kalam: hehe, that's why die suke balik kpg.. :)

Dda Ly: Thanks, salam Kenal too..kiss2 kat mia ek.

Sekamar Rindu: Thanks following my blog. Already follow u.


Faryza: Hai....ye ker...satu kg rupenyer. Haah SMKBJ, saya SPM tahun 2000. Bila2 balik tepeng, roger2 la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...