header nuffnang

Followers

17 December 2010

change toothbrush afrina huwaidaa'

Hai...

Juz want to share bout wina's toothbrush. Now wina da change her toothbrush. From Pigeon brand to Oral B.. Haisshhh..klu nak tau, wina waidaa' ni agak susah bila nak suruh die brush teeth... She juz want to hold her toothbrush, but she refused when i brushed her teeth.. Tak tau nak buat cemna...Kwn2 yg ada bb, and anak suke gosok gg...sila bagi advise cemna nk bg suka gosok gg tanpa paksaan..huhu.

Mencabar okay. Tiap2 pagi time mandi..haruslah nyanyi2 "bangun pagi...gosok gigi...lalalla"...baru la die cam ralit ckit nak gosok...

I tukar toothbrush die sebab, yg pigeon tu bulu berus tu macam keras ckit. Padahal, baru jer lagi beli..kat entry ni.. And penah sekali tu, paksa die berus..tetiba die nangis..and tgk kat berus ada darah...maybe kuat sgt kot berus...sorry baby...da asik menolak jer...

Bila mama beli and tunjuk kat wina..die cam excited, sebab ada gmbr rabbit, bebear...suke la tu kot. Hope wina rajin and suka brush teeth tiap2 hari pagi and mlm k.


berus gg oral b ni lembut...i amik stages 1 for age 4-24 months. Harga die mhl ckit RM10.50..tapi takde la mahal sgt..kira ok la, bulu nyer lembut..hihi..


td jln2 kat butik Annakku yg baru bukak kat 9th Avenue ru...tak tau nak beli apa, gatai2 nak beli...tp wangiiiii tau. Nak kiss2 wina byk kali bila bg pakai..hehe. Tp lotion johnson bb kaler biru muda tetap di hati...




testing toothbrush baru..



ecececece...



6 comments:

Mama Kyra said...

berus gg sm ngn tiya tp wana biru..tiya pn pyh nk gosok gg..berpaksa ngn dia..

Ms J said...

bewus gigi santekk... nak beli jugak!! :)

.:. Maa .:. said...

erm nk beli jgk la, yg dh ada mcm keras skit.... amca suka gosok gg. bila org pgg je brs gg dia, dh nganga awl2... huhuhu, tiap kali mandi, abs brs gg yg ada dkt sinki dia amek masuk mulut... adessss.... ;/

Elin said...

Mama Kyra: heee..sama ek berus gg, Wna pun sama kena berpaksa bila nk gosok gg.

Ms J: aunty nak beli jugak ker...tak sesuwai la aunty..hehe.

Maa: Ha, try la yg ni ma, bulu die lembut. Bagus la klu amca suka gosok gg. Tgk budak jugak kan. Wina waidaa' ni tiap kali pagi n ptg n mandi...kena paksa ckit. Jenuh nyanyi n puji beautiful la. Agak susah la... Hope da besar ckit die nak n pandai gosok sendiri tanpa paksaan. Kena train slowly..huhu.

MY HEART said...

Tengok budak2 kecik gosok gigi rasa cumil dan cute sangat ,,,

salam kenal ^_^

Elin said...

My Heart: Haah, memang comey jer klu budak2 ni berus gg..cute.

Salam kenal too.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...