header nuffnang

Followers

16 December 2010

stuck in a lift

huwaaaa....

Amat mendebarkan. Have u ever been stuck in the lift???
uwaaa...this is my 1st time. Around 6 pm td, after da kemas2...i ckp kat nani..nak gerak dulu. Nani wait fida, so i kuar dlu. Then masuk dalam lift sesama Kak Shikin. Pagi tadi memang lif sebelah kanan ni under construction...tgh repair ape tah. So igt da ok la. Masuk2 dlm lift, time tu da ada Prof and Dato' and sorang lagi tak sure nama. Then lift turun tgkat 2, s/u pendaftar plak masuk. Suddenly lepas kak wati masuk and tertutup...then lift macam tersengguk2 2, 3 kali. Uwaaa..i da cuak....terus pegang kak wati. Dah la kak Shikin tgh pregnant. Kak shikin siap ckp, "terberanak aku dlm ni kang smbil gelak2. Sume org cam rilex lg..i cuak lebih siap nk nangis. Pastu cuba tenangkan diri dgn tarik nafas dlm2..haha...i suh kak wati tekan emergency bell kaler kuning tu...tapi harrreeemmm...dekat 10 minit takde guard yg dtg pun...cait...cait...geram betul. nak call sume nyer no network...yer la..nk buat emergency call pun tabley...adoi...tgn da terketar2 dup dap2 dah. Dlm kepala pikir macam2...huwaaa.

Nk dekat 10 minit..i asik risaukan kak shikin yg pregnant tu jer..padahal die ok jer n rilex. Then tak leh jadi Dato' Wan try tolak pintu lift tu macam nk bukak pintu tu...tetiba Wahhhh....nasib baik lift terbukak lepas Dato' wan buat cenggitu..kitorang pun cepat2 kuar..kena macam turun ke bawah sikit...sebab lift tu stuck kat tgh2...adoi.mendebarkan....terus admire Dato' Wan...haha. (Padahal, b4 ni kat shopping complex, hubby penah try buat mcm ni nk tutup n bukak lift..kenapa la tak teringat nk buat. Konon ada laki 3 org kan...tak la takut sgt). Thank u so much Dato'..nasib baik sgt.

Turun2 tangga, terus call fida, bftau jgn naik lift kanan tu, masa ckp ngan die pun suara da terketar2...nervous tak ilang lagi...adoi...Masa nak punch terjmpa guard, terus ckp kat die...td lift stuck kenapa takde org dtg. Hadoi..geram betul. Dah 2 kali kes cenggini jadi. B4 ni ada sorang akak kat bangunan canselori ni sorang2 stuck..(time tu black out) and die dlm lift. Die ketuk2 pintu lift tu...nasib baik ada org dengar..n nasib die baik time tu time ofis hour. Kitorang ni dah la pukul 6pm..org ramai da balik umah. Pengalaman yg tak leh lupa ni...after this kena beware..tanak kuar sorang2 lagi.

Hmm..kena buat sesuatu dengan pengurusan keselamatan kat cni, so next time hope tak jadi perkara2 mcm nie..uhuks..(nak kena buat sesi tenangkan diri kat umah)..




13 comments:

Hezesuze said...

ishh seriau lak weols dgr kejadian yang menimpa uols nie...tu sib baik ramai yg dalam lift kalo sensorang...adooiiii lagi terus demam gamaknye..hehe

pepun syukran uols selamat

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Hehehe...kesiannya stuck kat lift..dulu en. sani lagi best..stuck kat lift after G beli nasi..1 jam dok dalam tu..siap sila makan nasi..lagi haru..
suker2 kutuk bos kan..kikikiki

Elin said...

hezesuze: yer la kak...terpikir2 gak pastu, nasibler ramai dlm tu. KLu sorang2 tak tau la nak buat apr..mau meraung dlm lift tu.. Syukur selamat...huhuh.

Elin said...

zu: ye ker....adoi...siap mkn nasik tak thn...hikhik. Tp berdebar tau...kitorang ni 10min pun scary jer..

Hafida Amy said...

mang gempaq ler cite ko ni lin..aku n k nani tkejot time ko call tu. kbetulan lak kitorg lmbt blk, klu x, same2la stuck dlm tu..uissshhh..takut tulla..dh la ptg tu aku nek tgkt 5 sorg2, mmg tgh repair lg time tu, tp xstuck..alhamdulillah..pas ko call tu, aku terus tulis "ROSAK" kt kertas n tampal kt lift tu..mtk2 xde org naek la kn..bhy tul la...

ann @ hatiberbunga said...

huh??? seriously??
loceng lift tu tak function lgsg ke??
harus report nih!
karang tak pasal je jadi lg. huhu..

Elin said...

Hafida Amy: huhuhu..tu la..sampai ari ni nak masuk lif belah kanan tu aku takut. Memang fobia rasa naik lift...huwa2. Ooooo, ko rupenyer yang tampal kertas pink tulis ROSAK....hahah, bagus fida..aku baru tgk pagi td.. Yg kelakarnya...pg tadi bunyi loceng lama giler, aku n nani terus lari2 ketuk lift tu, kot2 igt ada org stuck lg..nani siap jerit..sape..haha, sekali terbukak, kak ita (guard) tgh test...lawak jer.

Elin said...

ann: tu la cik ann, loceng tu berbunyi...tp kitorang tak tau nak buat ape. Pg tadi baru tau , kak ita kata kena tekan bell kuning tu sambil jerit or ckp kat speaker tu. We all ni mana la tau. Patut kena brief sume org kat bangunan Canselori ni..huhu. Sian kat pak cik guard sorang tu smlm..sebab tetiba cam termarah die. Rupenyer....dekat bilik guard, diorang da angkat phone masa bell tu bunyi..cuma die kata takde org ckp. Emm...tp ptt diorg tau la..mesti something wrong klu dah bell tu bunyi lama kan. Takpe la, jadi peringatan tuk masa akan datang..hihi.

Mummy Zara Sofea said...

sy pun kne minggu lepas, dhla dgn ank,..tkut gile yehhh

.:. Maa .:. said...

lin: uik... takutnya... klu lama lg mau sesak nafas dlm lift tu kan. bahaya, tringat knani i dulu mcm tu, nangis dia... huhuhuhu... lin, lawak la nani masa tnya 'sapa'... hahahaha ;p kim slm nani tu... ekekekek ;p

mamamarissa said...

ishh scarynya...nasib baik elin tak sorang2 kan?

ummi nia said...

mujur gak terbuka lift tue..syukur pd tuhan..len kali kena beringat la

Elin said...

Mummu Zara Sofea: Awak kena jugak ek..alamak berdua dgn anak plak tu..memang menakutkan kan..

Maa: Haah, memang da pikir..jgn panik takut nnt sesak nafas or ape kan...nasib la yg lain sume tak panik..n Dato' Wan yg jd hero...Kikii...td pun kelaka gak ngn nani..da kem salam dah..hukhuk.

mamamarissa: Yup, betul, nasib baik sgt bukan sorang diri...da terbayang mcm2 dlm kepala tau. Hadui..Hari ni pun still belum ok lagi tu..and elin memang fobia nak masuk yg sebelah lg tu..


Umminia: tu la...syukur Alhamdulillah.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...