header nuffnang

Followers

29 December 2010

Gulliver's Travels



Yuhuuu...

Da lama giler tak tgk wayang...
dulu time bercinta sampai pregnant 9 bulan boyot2 tu...
boleh di katakan every weekend kitorang tgk movie...sabar jer la..tak tau nk buat ape kan..
hubby n me kaki wayang..

Tapi since da delivered n wina da muncul menjadi penyeri hidup we all (wah ayat) ni...baru 3 kali kot tgk wyg dlm setahun lebih ni. Tu pun tggl kat mami jap.

Ahad lepas kan balik tepeng..11 mlm baru sampai umah. Gerak kul 4 ptg..mlm br smpi. Jammed jln..maklum la cuti krismas. Tapi we all singgah kat restoran jejantas sg buloh...tu yg jadi lg lambat. Isnin plak i apply leave siap2..da tau dh sure penat. hubby pun sma...

So isnin tu plan nyer nk beli barang jer...tggl la wina waidaa' kat umah mami kejap. Alang2 da ada kat Alamanda tu, hubby ajak tgk wayang..uhuhuu...rasa mcm da lama giler tak duduk kat seat pggung wyg tu..rinduuuu..haha.

Me n hubby decide tgk cite ni...Gulliver's Travels..best giler..lawak. Memang kitorang tak bape minat tgk citer melayu..bukan tanak sokong filenm melayu..but sometimes we all frust...sedey. Tapi klu citer kelakar takpe...macam filem ROCK, zombie kg pisang.....haha..best...(alamak tetiba ter post)..

...edit balik...

Cite Gulliver's ni best sgt...kitorang gelak giler2...tambah2 Jack Black yg berlakon. Die ni memang gile2 n sengal ckit. Actually cite ni mengisahkan tentang Gulliver' yg da crush ngan Darcy (ofismate die) dekat 5 thn..5 thn kot..tapi die tak berani nk luahkan..or ajak ngedate..hehe. Dipendekkan citer..die diberi assignment oleh si darcy ni untuk pegi ke Bermuda Island..berbekal kan ilmu yg kosong..haha...die pun naik bot yg disediakan..dlm perjalanan tu die tertido..and sedar2 da lost and tengah2 laut...dtg plak ombak yg pusing2 tu, abis la bot die ngan die2 sekali. And bermula la pengembaraan Gulliver's apabila die terdampar kat Pulau Liliput...dgn org yg so tiny..kecik2 jer...Jack Black cam giant..hikhik. Klu u all nk tau lagi..pegi la tgk..pasti tak kecewa... (huh, sinopsis buat sendiri jer..hik).

muke sedey jer..ingat kat wina..huhuh. Tggu wina besar ckit..mama n walid bawak tgk wayang k.



10 comments:

Mummy Zara Sofea said...

tula, cam best cite tu..aritu nktgk, tix full....

Yan said...

Emm cam best kan. Nak tgk mlm ni dgn my kids. Dah 5 hari janji nak tgk wayang.

Elin said...

Mummy Zara Sofea: Best..best..pegi la tgk..sure tergelak2 punyer..tapi zara kena tinggal la yer. Ke da ada experience bawak zara tgk movie?

Yan: Best..best kak Yan..bawak anak2 lagi best...sebab citer ni kelakar. Saya teringin sgt nk bwk anak tgk wayang..tp die kecik lg..risau kang jerit..kite plak tgk wayang die..huhu.

Ayuraza said...

kak..ni citer part II ke?? macam da penah tengok dulu..
kat alamnda nih..nape tak roger boleh berjumpa dan berjimba..haha
da kena lempang sebab kaco daun kan?? :P

Elin said...

Ayuraza: Ayu...citer baru ni. Haah we all selalu pegi Alamanda...ala klu tak leh jumpe kan. Next time kite plan ek..hehe. Ala...takde de kacau daun...bukan bercinta pun..da kawin pun..hihi.

Roket Kertaz said...

mcm citer dlm buku 2 kew..???

Wina Momma Kira said...

bestnye dating berdua kdg² tu kan? tp of course akan teringat kat anak huhuhuu

wina pun dh lama x gi tgk wayang..adelah kot 9 bulan sejak preggy nie..hubby ade ajak baru² nie tp x larat la nak duduk dlm theatre tu lama²

Elin said...

Wina Momma Kira: haah sekali sekali dating berdua ni memang besr..teringat zaman dulu2 bercinta..hehe..tapi tak leh lama2..abis jer movie..terus zass balik amik afrina..

yer la..wina pun da sarat kan..elin dulu..9 bulan pun tgk wayang lagi..tapi asik ubah position jer..sakit pinggang..huhu.

dEe NaDiA said...

best2...kte pon suke tgk citer nih....menarik...n klaka sgt.....sgt berbaloi la kalo tgk....hohohho

Elin said...

dee nadia: betui3...kak lin baru dpt g tgk...tanak tolong jaga wina ker? mama n walid die nk g dating lagi..hihi. Nanti kak lin kasi upah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...