header nuffnang

Followers

24 July 2010

Wina berjaya!!!

Morning...


Huhu....cemana nak start ek....


Wuuuhuuuu...mama n walid sgt impress la ngan adik...
wina da berjaya...weeeeee..
pasni tak yah pikir2 or worried lagi..coz die da pandai...
lagi 5 hari nak masuk 11 bulan...wina da P.A.N.D.A.I T.U.R.U.N K.A.T.I.L....
punya la terkejut mama ngan walid...


gini story nyer....i bgn tido...cam biasa g bilik komputer kat sebelah...(surf internet n tgk movie kat pc)...while walid and wina still asleep...tgh duk layan citer Princess Protection Program(PPP)...
tetiba dgr suara wina nangis...tp bukan nangis kuat...
terus la g tgk die kat our room...tak de la risau sgt coz hubby ada tdo ngan wina...
masuk2 jer bilik tgk hubby da dukung wina...i tny...

me: nape abg??

hubby: emmm....terkejut abg...sedar2 adik kat depan pintu...me: hah??? jatuh ker? tapi tak nangis kuat pun?

hubby: tak rasanyer..sbb abg t'jg tgk die dah depan pintu..nangis sebab tak leh bukak pintu
kot...

(coz b4 ni pun klu pintu ttp die mang nangis ckit...nak bukak pintu tu)

me: ye ker??

me n hubby: confuse2...cemana die turun??

(i mang takut die jatuh since tragedi die penah jatuh katil sekali dulu..tu yg tiap2 pagi nk siap g keje kena masukkan die dlm playpen. Coz berduajer ngan die...walid g awal.

Pastu me n hubby decided letak die atas katil balik..n nk tgk cemana die boleh turun...

resultnyer sgt menggembirakan hati mama n walid. Dah pasni mama tak yah worry klu nak masukkan barang dlm keta...sementara wina tdo kat atas...and dah tak payah taruk dalam playpen lagi...wee..wee...wee.seronok betul...selama ni walid gigih ajar die turun katil..at last tak payah ajar..pandai die turun...tau dah die takut jatuh or tmpt tggi skrg ni...sayang wina...ckever girl wina...muah3..

Alhamdulillah...


skrg, mari kita tgk bagaimana Wina menurunkan dirinya...(tah hape2 ayat)...

jeng
.
.
.
.
.

...jeng...jeng.......
.
.
.
.
.

....jeng..jeng....jeng...(suspen jer)...





mula2, kita tgk dulu keadaan sekeliling yer kawan2..kot2 ada cicak ke..lipas ker..hikhik



agak-agak da selamat n takde pape....kite turunkan kaki kanan dulu, sambil tangan kanan diampu keatas bantal..
berhati-hati yer...


kemudian...apabila kaki kanan dah hampir mencecah lantai....kite turunkan kaki kiri..dannnn sedia untuk membuat pusingan balas...haha..



yeeehaaaa....saye dah berjaya turun dengan selamat, sambil di perhatikan oleh walid dan mama...(sampai ter u'uk-abaikan suar yang dah kena yak tu...n abaikan katil yg bersepah sebab walid n bb lambat bgn tido..hehe)

7 comments:

HaninFarshid said...

err...tak tau nak congrats ke tak...hati2 k,wina...apa2 pun wina memang bijak :)

kyra pun start turun katil around that month...tu yg hanin and farshid cabut je katil...risau kyra jatuh...huhu! sampai sekarang hanin tak berani letak katil...kyra tido memang lasak...golek sana...golek sini....

ann @ hatiberbunga said...

tahniah! tahniah!

bijak la wina tu. cepat bljr. hehe..

Elin said...

Hanin: hehe...wina pun lasak gak tido..wina penah jatuh katil dulu..tu yg takut..since kejadian tu..memang tak berani tggl die sensorang..bila nak siap masuk dlm playpen..ni die da pandai turun katil...rasa lega ckit...tp still kena berhati2..


Cik Ann: heheheh...bijak memang bijak...tp kena tgk2 jugak...tangga pun da start turun 2 anak tangga...tp walid die tguu la. Dah pasni kena beli penghadang tangga lak...adeh!

mamamarissa said...

pandai wina...sayang skittt....muahssss

Elin said...

mamamarissa: muahs3...kiss marissa jugak.

mRs. JujUE said...

congrats wina..cpt nye die..pepun, hati² tau..:)

Elin said...

jujue: ha'ah..still kena berhati2 jugak..tak bape nak expert la...kena sentiasa tgk lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...