header nuffnang

Followers

22 July 2010

Kisah Alanna - Bidadari Syurga

huhuhuu...


Hati i sangat tersentuh bila terbaca blog kisah Adik Alan
na...
adui sedih betul....since ada anak ni....memang hati sgt la sensitif...dapa
t tau pun bila nani wat entry pasal adik Alanna...
Pantang ada cerita bab2 anak ni....
mengalir2 air mata tadi bila baca...dak opis pun terperasan..huhu..
Hope mummy Alanna tabah menghadapi dugaan ini...
Sedih betul bila baca macam mana Alanna mengharungi hidupnye melawan penyakit Gaucher tu. Sumpah tak penah dgr disease ni... Setiap kali baca entry mummy and daddy nyer...air mata ni macam hujan jer turun...aduhai....Lagi2 bile mummy nyer cerita macam mana satu persatu penyakit Gaucher ni meragut nyawa Alanna...klu nak tau..baca lah kisah arwah adik comel Bidadari Syurga-Alanna.

Tiba-tiba teringat/terkenang time Wina kena infection
masa umur genap 2 bulan...Masa tu tggl lagi seminggu jer mama nak nek keje, lepas abis cuti bersalin..mama n walid sgt la bersedih hati...wina punya tools ada keluar fresh blood....mama memang dah takut sgt2. Pastu badan die demam panas.. Pegi klinik Az-zahrah 2,3 kali..kul 12 tgh malam pegi...then pukul 10 pagi pegi lagi. Nak admit tp takde bilik kosong...Doc Nazim suggest pegi Hospital....Mama n Walid decide pegi Hosp. Serdang...5 hari mama berkampung kat wad 5B. Hari2 tny doc bila boleh balik..tak sanggup tgk wina kena inject n masuk antibiotik kat tgn..sedih sgt. Ada satu malam tu..tgh elok2 wina tdo..doc pggil nk bukak jarum kat tgn die n cucuk lain...sebab jarum yg ada tu dah bengkok. Biasa la baby...tgn gosok2 muka..mula tu diorg tak letak pad kat tgn die, sebagai penahan. Tp doc2 n nurse kat Hosp. Serdang sgt la baik2..3,4 org suka sgt dgn Wina....even doc pun baik giler.. Alhamdulillah...semua nya dah elok.Al-Fatihah untuk arwah adik Alanna yang sgt comel.. :(
sian die demam panas masa ni.



duduk kat walid..walid sanggup hari2 berulang...kekadang tido kat dlm keta..jauh nk balik nilai..semata2 for her lil gurl..




Semoga Nur Afrina Huwaidaa' di beri kesihatan yang baik oleh Nya.. Amin.





6 comments:

Mama Qiestina said...

sobsss kisah allanna tu mmg sgt syedihh :(

qies pon penah kena ward mase umo sebulan,mama dia yang nanes bile die kena cucukk..sangat tak smpi hati.qies bernafas laju timee tu,dokter bole pulak ckp takot jantung berlubang.berderau darahh mama.tapi dah xray seme alhamdulilahh okeee.

moga allah pelihara anak anak kita.
ameen.

Elin said...

haah sedih kan...

ye ker..alamak tkutnyer dgr pulak jantung berlubang..mintak simpang ek....

Semoga anak2 kita di pelihara oleh Nya... Amin.

ana said...

baby kiter p.. penah masuk wad..masa umur 12 hari sebab demam.. takut sangat.. sebab doctor mintak nak amik air tulang belakang.. huuhu.. alhamdulillah.. amiera.. sihat..dan x der aper jadi padanyer..salam.. kenal

Elin said...

ana: Hi salam kenal. Alahai kesiannye...nak amik air tulang belakang lagi..tak sanggup nyer dgr kan. Nasib baik tak de pape. semoga amiera sihat dan membesar bagai juara..:)

~emma~ said...

kak emma bace da kisah alana aritu..sian kan..tabah je dorg..
bb afrina pun sian jugak..hasilnye sangat la gebu skrg kan..huhu

Elin said...

emma: sedih kan k.emma, org balik umah cite kat hatta pun mengalir2 air mata masa bukak posa...huhuhu...hatta kata, dah la, mkn dulu nnt citer..hikhik.

Ha'ah sian afrina masa kecik...kenangan tu....gebu ek..huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...