header nuffnang

Followers

20 January 2011

wina da suka brush teeth..mama pun suka :)

Hihihi...

Actually dari last week lagi wina da mula suka brush teeth..
Mama happy sgt..
B4 ni jenuh la menyanyi and bersilat bagai bila time godok gg pagi2 n petang...
skrg ni berkat kesabaran mama yg tak jemu2 bersilat and mengajar wina brush teet...
Akhirnya wina da suka..
Rahsia nya...hari2 time nk brush teeth, mama akan ckp "wina..wina...say aaaaaaaaaaa...
saya doktor gigi awak yer.,,"

hihiii...mama ikut iklan budak comey kat tv check gigi anak patung die yg bernama Dolly tu...
Lagi satu mama pujuk2 n takutkan ckp ada cockroach...wina pun takut2 sambil nganga and ckp "kokosh".

Alhamdulillah, mama pun da happy skrg, tak risau klu nk brush teeth wina. Siap suruh die ckp...aaaaaaaaaaa...eeeeeeeeeeeee...oooooooooooo...senang ckit nak berus. Then da siap, baru bg die gosok sendiri. And da pandai belajar ludah...tapi tak kuar byk pun..hihihihi.

Now, bila mama nk brush teeth mama pun, die sibuk suruh amik tooth brush n toothpaste die. And now mama da tak pakai kan wina ubat gigi oral B stages tu. Mama da tukar, pakai kan wina jenama Safi, perisa Bubble Gum...halal lagi...and yang penting tanpa fluorida and selamat untuk di telan.


notakaki : hari ni cuti...tak pegi mana pun. Baru balik pegi buat spek. Spe
k mama wina patahkan...huwaaa..tapi best dpt yg baru. Esok lunch hour baru siap and nk pegi amik.



see muka happy gosok gg pg td :)
uppsss bathroom comot sbb org repair taruk plaster ape tah nm nyer...huhu..






7 comments:

S.A.L.J.U said...

salam

hii mama wina

riang tgah berus gg ye...
wina dh ade gg rerajin berus tau.
bagus wina pakai safi kids...gerenti halal.


1st time bersapaan ni :)

S.A.L.J.U said...

wa nak gelak sekejap....

konpius sudah mamahsa

header baru ni buat konpius...
padahal dh sali comment kat elin.

adusss....jom la gelakkan sha yg nyanyok sudah.
kwikwikwiiiiii

Elin said...

S.A.L.J.U: hihihi..it;s ok sha, maybe sebab header baru bertukar sudah..buat org konfius..hihi.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

comelnye berus gigi die. hihi

ardinihumaira said...

omeiiinyeee :D berus gg bersih2 tau :D

Yan said...

Congratulation to mama.Macam2 karenah anak yang Elin kena tempuh tu..

Elin said...

Zama: hihihi..berus gg pun da 3 kali tukar..hiks.

ardinihumaira: tq aunty.. :)

Yan: hee, tu la..mcm2 karenah. Kena bersabar je ni...asalkan anak berjaya..ceewah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...