header nuffnang

Followers

04 January 2011

staff kecik baru kat HR

Hihihih..


Actually tajuk tu gimmick jer.
Semalam, i terpaksa bawak wina g opis for half day.
Coz mami (bb sitter) g sekolah byr yuran anak2 nyer...
nasib bos and member2 opis sumenyer sporting..melayan wina lagi..

And lucky me..wina sgt behave..so pepagi masuk die dlm car seat..tgh tdo..
smpi2 parking basement mintak tolong aunty fida bawak naik beg wina..(mcm nk g picnic)..penuh dgn makanan, baju, pampers and mainan wina waidaa'..huhu. Tq aunty fida..wina asik nak main jer ngan aunty fida...ckit2 pggil aunty fida and aunty ckin (bos)..."aty"...hihhihi..friendly this little fella..die tak takut org.. Tq aunty mizah bg duit kat wina..mama yg malu. :)

Sampai2 opis wina da terjaga..huhu, penat or dukung die..sebab tgh tdo..then suapkan nasik lemak and coco crunch, then bukak kan barney...memang tak buat keje la...mane taknyer...abis di panjat meja and main segala benda lekat2 kat partition.. Abis sume berubah tempat n tercabut gmbr2 tu...tapi takpe..wina behave..mama tak serik nk bawak lagi klu ada emergency.



baru bangun tido..muka monyok lagi..tgh warming up..ni aunty fida yg snap.
Pegang mouse cam pro jer..


hah...engine da panas...da panjat meja..ckp...nak aik..(nak naik)..


see...da berdiri sambil cak aunty fida kat depan tu...sian fida..terpaksa melayan..hikhik


pastu..da nampak pencil case..buku..abis die kemas. Die nmpk gambar hubby kat blkg tu..pastu ckp ayid..ayid..igt ape..rupenyer nmpk gmbar walid kat belakang tu..huhu.


dah pas mamam nasik lemak...nak coco run pulak..hehe...


dah penat2 main n buat sepah n melawat kawasan...terus nk nenen n tdo..bagus2..mama sakit perut pun berlari2 g toilet takut terbangun..cam kelam kabut ar..penat layan die kat opis..suh diam2..


then acik mija dtg visit die...terus terbangun, Acik mija siap amik star wina n ckp..."bertukar"..haha..katun ar kak mija ni..wina pun ngikut jer. Pastu acik mija tya..ni sape..sambil tunjuk kat tag tu..then wina jawab.."kakkak"..tu yg terkekek2 suke kak mija tu..ahaks.


smile bb mama... :)


pastu..wina yak yak..mama terus mandikan..mencabar tul..siap bawak toiletries wina..pastu siap2..mami call da bleh anta..kul 12 lebih baru anta..kira half day la wina duk kat opis ngan mama..gud girl anak mama.


kat basement..
"mama, nnt bawak adik dtg lagi yer..."



6 comments:

lydzar said...

wina jadi bos HR half day yer

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Selain dari bleh tunjuk meja 5's kat wina..boleh ajar wina cara2 nanti dah keje nak stay kat opis dari pagi sampai petang..asuh jgn cepat jemu..kikiki

Mama Qiestina said...

olohhhhhhhhhhhhh tomei staff baru tuu! gaji musti mahal ni boss kasi :P

btwm elin pon org HR ke? same laa kita..bole share info ni :)

Elin said...

lydzar: hehee..tu la..berangan..mane tau besar nnt dpt jadi bos..Amin..heh.

Zuhaini: huhuhu..tanak die keje opis la..nak suh jadi doktor..hikhik...Insya Allah. Janji rezeki halal kan.

Mama Qiestina: Hihihi..tu la..nasib bos tak kisah..huhu.

Haah..HR gak..boleh2 kita share info. Meh la bwak qies dtg Nilai.

wan nurul hezrina abd halim said...

tulah macam nurul gak kalau takde pengasuh angkut kat opis.tapi bos cni tak sporting siap soundlagi jgn kerap bwk baby/anak2.dah kalau na el dia tak bg..apetahkan?bengang gak kekadang.

erm lupa salam perkenalan

Elin said...

wan nurul hezrina: oo ye ker...elin baru 2nd time bawak. Tapi bos ok..And bos yg ckp..tak yah amik cuti pun takpe...bawak jer kejap dtg opis..huhu. Klu bos tak sporting, takut gak nk bawak kan. Abis tu da nak cuti tak bagi plak ek..tensen2..nasib kat cni ok lagi.. :).

Salam kenal too..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...