header nuffnang

Followers

09 January 2011

jln2 at ICT Shah Alam

Hi..
happy weekend..

Malam tadi plan nak ke ICT Shah Alam menjadik jugak. Plan dari next week with kak mija mama Rayyan..

Plan menjadik coz kak mija tggu kat umah kak long die kat S. Alam. We all smpi dulu around kul 8pm. Tapi bila da samapi sana, kitorang tak jumpe..coz org ramai sgt.haha.. Takpela..next time ek Rayyan. Tak dpt nk bergambar2 ngan rayyan.

1st time i pegi ICT ni..best jugak la. Nak masuk dlm ni kena bayar RM10 per entry..then kat dalam tu leh pusing2 byk jugak tuk tgk lampu yg sgt colourfull. Wina had fun la dlm tu..mama and walid pun same..he2. Wina pun suka sgt bila masuk kat lampu2 yg ada girrafe, moo moo and santa claus tu, Klu nak masuk situ tunjuk tiket RM10 tu, so leh dpt masuk free. Satu kupon 5 org boleh masuk. Tapi klu tiket tu tertinggal dlm keta n mls nak g amik, boleh masuk and juz bayar RM2 untuk dewasa. Kanak2 free jer.


Jom tgk2 lampu2 yg sangat2 cantik2..theee.. malas nak upload byk2..more at my fb.

ada juga pic 3 of us...thanks mrs fotographer yg tolong snap this pic :)


cantik pic ni..debit and kredit to walid..hihi

sampai2 jer..wina teruja dgn lampu ball2 ni...sampai terdongak2 kepala

tak lepas ngan mr.barney kesayangan tu..

uuuu..walid b-u-t-full la deer ni.. nak bawak balik boleh tak??


moo moo..ni binatang paling die suka..asik nk dekat2 ngan coz ni..tapi tak berani touch


wina da tak heran mr.barney, so walid yg kena hugs barney

ecece...my sayang wat peace plak..

wina buat hal sendiri jer..menonong jer jalan. Mula2 nak sgt sit kat buggy...jerit2.."cit..cit"..pastu da nampak lampu lampan (ayat baru)..terus tak heran.

dua2 omel di hati ku...gambar walid tak byk pun..sebab walid tak suka sgt amik gmbr...die suka jadi fotographer yg take pic mcm2 aksi...tapi best..nasib pki camera jer..klu ada DSLR tu...sure terbaring terlentang...hahaha.

ok da nak balik dah...sempat belikan tuk wina headband mickey and rabbit for mama..(mama pun sibuk nak gak..tapi at last mama sure give it to wina). And lampu kipas doraemon tu..siap ade lagu...to mulut tgh sing.."ooo..yayayaya"...sepuluh hengget doraemon tu..tapi cantik...bole la wat souvenir.

Tq walid melunaskan janji nak bawak g ICT (ni ayat hubby ckp kat nani..cait..cait). 2 jam ebih kitorang kat cni..pusing2 sume tempat..nasib baik my behave bb tak nangis or cranky pun. Then balik tu kitorang singgah kedai makan nani mama chikamie kat D7. Next entry la i citer k. Nyum3. Sampai umah kul 12..adoi pengsan..nasib baik esoknyer tu ahad..which is ari ni..heheh.


dadadada. Nite2..mari tido semua.


15 comments:

Yan said...

ICT ni belakang umah akak je, tapi tak penah sampai pun. Hubby dgn anak2 penah sampai. Masa tu masuk free,,

Elin said...

Yan: Yeker...biasa macam tu la kak..klu dekt2 ngan kite..mang malas nak pegi kan. Padahal dekat jer. Owh masa tu free ek..skrg ni da kena baya 10 hengget tau.

.:. Maa .:. said...

wah selonoknya! hihihi... mesti cantek gile kn... xpnh smpai... huhuhu... nk kuar mlm yg leceh tu... amca tdo awl ;/

Elin said...

Maa: Selonok..nnt ajak la cuki. Waidaa' tahan mata die...tak ngamuk..Alhamdulillah.

LIP (^_^) said...

comel princess u elin..i xpernah sampai sini lg..

Elin said...

lip: tq aunty..i pun br 1st time pegi. Nnt try pegi k, bawal Abang emil encem tgk lampu2 colorful :)

Mummy Zara Sofea said...

meriahnye lmpu2..xpenah pegi lgi..

chik star said...

lawanye semue gmbr dekt tmpt ni.
frame taw.

klo bwk ank mesti ske kn.
dorg kn ske tgk lampu.
klo lah dekt.
tsk tsk.

Elin said...

Mummy Zara Sofea: haah, meriah jugak..tggu bb kuar nnt boleh bawak dua2 :)

chik star: hihi..nak frame..cantik kan. Wina suka sgt..As dtg cni..kitorang bwk jln2.. :)

Hezesuze said...

sampai jugak uols kt icity kan...tapi now dah kene bayo....dulu free jek...

rose said...

alahai.. selalu g shah alam.. tp x pernah pun nk g situ... ctik pic wit moo..moo (caw)..

Elin said...

Hezesuze: haah kak, sampai jugak akhirnyer..kikiki..tapi da kena bayar..


Rose: hehehe..kitorang ni jauh gak..ari nilai..lebih kuarng sejam jugak la..heheh..moomoo favourite wina.

~~@lyci@~~ said...

tq komen kt blog alycia... mmg best ict tgk lampu cantik2, tp panas skitt kan..

eh, org tepeng ekk.. best ar yong taufu bomba tu ;)

Mama Kyra said...

elin,klu tau leh jupe..uma eja dkt je ngn i-city..byk kali gk g sana..tiya suka tgk lampu2..

Elin said...

@lyci@: Haah org tepeng..sedap kan YTF..nyum2.

Mama Kyra: ala ye ker...klu tak boleh gather-gathering kan... Tiya pun suka ek..wina pun sama..suka sgt tgk lampu cantik2 tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...