header nuffnang

Followers

14 January 2011

beli barang dapor sebelum di tinggalkan

Morning2...

Actually da pukul 3 pagi..tapi nak publish pukul 8 pg nnt..hehe.
Still tak tido lagi..pas update ni terus nk tido..takpe ari ni cuti..
Sejukkan bilik dulu..pasang aircond kat wina..baru la lena tido. Klu tak tergaru2..siap ckp "atai"..sambil mata pejam..sian cayang mama. Mama ni tak tahan sejuk..tapi wina berpeluh jer kat tengkuk..syian plak..so, on jer aircond..mama da pki socks siap2 sebagai benteng pertahanan tak tahan sejuk.

Tajuk entry tu cam sadis and sedes (sedih) jer kan..
actually hubby nk tdo klang ari khamis..meaning semalam la...so untuk persiapan ditinggalkan..
kena la beli barang dapor seperti ayam, sayur untuk memasak di kala husband tiada di sisi..haha...skema gilos. Since last week da macam ni...tapi demi mencari rezeki yg halal..si isteri merelakan suaminyer pegi...hopefully her wife can get extra money...haha..choi..takde lah.

Tapi tak terasa sgt ketiadaan nyer (eh, actulally rasa la jugak)..tapi ada si kecik kesayangan ku yg kepochi tu..takde la sunyi sgt...lagi pun 2 hari jer. And jiran sebelah menyebelah dan mami wina pun dekat jer....ada sedikit kekuatan,..kesian..huhu. Pastu jiran2, ain and mami cam tau2 jer time hubby takde..siap bagi makanan bagai..tak payah i masak and beli..huhu. Buat la lagi nnt..hikhik.

Jom tgk pics, pegi giant jer pun ari rabu lepas keje...coz jumaat (which is ari ni) kan Nilai cuti sebab Hari keputeraan negeri sembilan...so di siang hari kena la prepare masak tuk suami tercinta balik.... Maknanya kejap lagi... petang ni hubby da balik..yeay..kejap nyer rasa..rasa cam pagi semalam jer hubby takde..hari ni dan esok..esok..dah ada... :)

rilex jer sambil layan cereal..nyum2

while mama solat jap...walid layan wina play music car..siap pandai tekan button tu sendiri bila car da stop..kat cni free, leh main byk kali. Klu da dtg Giant for sure la wina da cakap siap2 "car" smbil goyang2 bdn.....padahal baru nmpk luar giant..die da tau dah.


then mama da sudah solat...smentara tggu walid plak..mama belikan wina pabob (bahasa wina)..da nmpk dari jauh...walid ckp jap lagi nk beli..tp wina da tak sbr lari2 g kat tmpt ni..so, tak tunggu walid terus beli jer dulu...walid dtg jer ckp..aik da beli..hihihi. Pastu bawak balik umah kejap jer..benda ni da lembik...haiisshh.


Then pas beli giant, kitorang pegi dinner kat Bangi Kopitiam...hubby yg ajak..nk minum white coffee la tu.

tengoklah..smpai atas meja duduk and conteng kertas tu. pantang nmpk pensel n kertas...
nak tulis jer..kat umah pun sama. Terpaksa mintak kertas lain.
Then waitress and aunty kat situ pun layan2 die, ckp wina friendly..die klu nmpk org...suh shake hand, flying kiss..org da ckp ramah..huhu. Mane taknyer..tak reti diam...sukati jer lari2 dlm tu buat mcm rumah sendiri..babap adik ni kang..penat la mama and walid gilir2 kejar awak..takpe..tetap love u byk2.


our meal for dinner. Wina waidaa' suka sgt nasik lemak tu.



pose ckit...style senyum wina harus kecikkan mata.. mama dgn baju keje lagi..busuuukkkk


walid pun sama..pas balik keje..busuuukkkk..tapi syg u :)





Kepada semua penduduk di negeri sembilan..selamat bercuti. And to Tuanlu.....Selamat Hari Keputeraan Tuanku...Ampunnn Tuanku...heee.



7 comments:

MRS. K said...

selamat bercuti la.. huhuhu.

chik star said...

tak pe wina boleh temankan mama eyh.hihi..

wina pesal comelsgt ni rase nk cubit2 dah :)

♥ dak pink said...

ai pun biasa dah kene tinggal2 ni.
sabtu ahad ni kene tinggal lagi.
tp xpo, g class tak rasa bosan. =)

Ayuraza said...

cehhh..suspen je tajuk ek..
wina da besar..comei betul..
ala..takatkena tinggal ni..saya dah jenuh kak..sib baik ader anak..kalo tak meroyan mak!!! hehe

Elin said...

Mrs. K: hehhe..cuti lepak berdua jer ngan anak.


Chik Star: haah, nasib baik la ada budak tecik ni...tak la bosan sgt. Comel, tq aunty. Adif also cute..cute..cute.

dak Pink: huhu..elin baru start last week. Seminggu 2 kali husband tdo klang...the rest kat nilai la. Mula2 rasa takut gak..tapi cam da terbiasa lak...sbb ada anak, tak sunyi sgt.


Ayuraza: Hehe...suspened jer bnyi title tu kan..takde ape pun sebenarnyer. Owh, Ayu pun da biasa kena tggl ker...nasib budak2 kecik ni ada kan...takdela sunyi sgt.

Dda Ly said...

besh kan jenjalan ngan family..:) saye suke juge, waktu² itulah yg paling leisure...*wink*

Elin said...

Dda Ly: haah memang best..sgt berharga. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...