header nuffnang

Followers

18 October 2010

@ IKEA

Salam...

lamanyer rasa tak update blog. Hari ni amik el...wina demam panas...lepas balik dari umah nani (b'day cika) semalam...rasa suam2 jer, terus g Poliklinik Intan Bayu..mlm td pns giler..sian die..demam tumbuh gg 3 btg sekali + nk bercakap..da sume jadi 10 btg dah...uishhh..kejap jer anak mama ni.

....Selingan jap....

Mulut pun da byk ckp...Antara words yg da bole sebut :

apppaahh (opah)..
ninik (nenek)...
abg, kakak n mama...dah biasa...
maaaa miiii (mami)...
boll (ball)
eyeeee (sambil tunjuk mata)
kak (bukak)
nakkk
bisss (habis/finish)
ayiddd....walid (ha, yg ni baru pandai sebut...gembira woo hati)

and yg ni mang buat mama n walid nk gelak jer....

bila ai ckp...."wina..mama said what??":
she reply.."nooo (sambil wat jari telunjuk)...cute..cute... :)

..........................................

Back to the title....sabtu lepas we all g IKEA...1st time nih...(kesiann)...b4 ni lalu jer..tak de hati pun nk singgah...g the curve, one utama...tp tak rasa nk g ikea pun. Bile da kawin n ada umah ni...cam berbunga2 plak hati nk g ikea...tambah2 diorg asik cakap murah..murah...

So, ari sabtu tu..lepas jer g kenduri member hubby kat sg. besar..otw balik Nilai...singgah la kejap kat ikea. Smpai pun da kul 6. Niat nyer nak cuci2 mata jer...coz lum gaji kan. Tp ada la terbeli ckit2 benda yg murah2 n cute2 kat situ. Takpe, pas gaji nnt bila2 leh la pegi..coz da tau. Nk mkn kat food court (cam k.emma mkn) pun tak sempat...coz ramai sgt org...

Ade jugak story yg cuak...hahhaaaa gelak dulu...at first mang cuak...tp lepas tu jadi kelakar n citer lawak lak. Al kisahnyer, pas kitorang da abis soping ckit2 n nk balik tu...plan nk smpn brg dlm car dlu..(da la tak leh tolak troli g kat keta...failed la part ni)..n nk salin bj wina jap, coz igt nk msuk ikano plak..tapi tak jadi di sebab kan kisah ni...hahahhaha...gelak dulu. Dgn perasaan yg confident..hubby bwk barang..i dukung wina...terus berjalan menuju car park...b4 tggl kan keta,,i da ckp kat hubby..igt yer,..kita kat A8... then kitorang cari2..mana keta ni...pusing 2,3 kali..hubby muka rilex jer..die kata keta da takde ar...da kena curi kot....adoii selamba seh...ai da nak nangis dah..pikir macam2...tp rilex dulu.. hubby suh tggu kat tepi, yg tmpt org tggu husband diorg dtg pick up tu....(dlm ati ckp...nsib la tak bli brg bnyk)..sementara die g pusing2 dlu.


Hubby : btl kn td A8?
me: yer...confident ...
Hubby: tp ni knp smpi A7 je...(weird)..
me: takpela..g la tgk2 lg sekali..kot2 silap pndg td..(mmg i rabun,,tp still leh nmpk no yg gabak2 tu) :)

then masa i tgh tggu tu,,,terpikir dlm ati...ni jer ke parking nye...coz entry die mang sebijik cm mula2 masuk... n terperasan 1 fmily ni...pn tgh tercari2...

So..i dgn hati yg tenang (padahal ati tgh gelabah) terus tny akak tu..
"kak, (akak tu pun senyum jer), nk tmpg tya..ni jer ke car park kat ikea ni...
pastu terus tetiba husband die dtg....
"dik ada dik...ada car park lain kat bawah, kitorang pun cari keta tak jumpa tadi"...hahhhahahaha (bukan gelakkan abg tu)...
terus call hubby..then time tu die pun da tau..ada car park lain...
cis...cis...memang nak nangis ms mula2 tu...hahahahhahahahaha...nasib wina cool jer....
(tu yg mama cool)...tak tantrum langsung w/pun seharian berjalan dr perak...caya la u wina.


Tu jer kisah cuak nyer nani...heheheh,....pastu dlm keta asik gelak jer ngan hubby...lawak plak bila igt balik..maklum la...1st time pegi..takpe..kita belajar dari kesilapan.. So lepas ni..mama n walid bersemangat nk pegi lagi...cececece...wina...plz ready for ur fizikal n mental...heheh.



pics skit......


mama muka yg cool (konon dlm hati ada taman...padahal cuak gaban..haha)


mula2 kite tgk tv..santai2 dulu....


lepas tgk tv..mata pun da ngantuk....tdo dulu lah.... (haipp..pgg ape tu dik)



da bgn...lapar pulak.."mama i'm hungry....nak eat..nak eat"...



mama, let me see d price..bape inggit ni???..


masa ni kejadian belum berlaku..blm cuak lagi...so walid rilex jer kat sofa ni...hahahhaa



ni jer brg2 yg murah2 yg sempat di beli...nnt nk beli sudu yg tomei2 tu lagi...wina sukee...




8 comments:

Hafida Amy said...

sian wina pun demam ek..jgkit ngn luq2 ke jmpe aritu?hik2..waaa...bestnye g ikea..akupun dlu lalu je lin..time bujang2..hwa3..mmg lawakle cite ko nih..pak kan le pepagi bute ni..klu x, aku gelak puas2..ha3..weh..jam tu samela cm kt blk aku ni..ki3

~emma~ said...

haha..tak jmpe pulak ekk ritu..
semua yg lin beli tu kak emma da ade kat umh..hehe
bestkan brg2 kat situ..???
gaji nanti baru syok pg..:)

.:. Maa .:. said...

lin, org nk g la wiken ni. tp mesti xbest xbyk cash kan. huhuhuhu... nk beli brg sama mcm lin.hik. eh, waida tgh garu apa tu... ;p

Elin said...

Fida: hah..tu la..kan aku da kata memang lawak..siot jer nk gelak kuat2..kang luq2 bgn..baru tau.. :)

Emma: tu la, bc blog kak emma mlm td..baru tau u pun g ari sabtu ek..nmpk sdp la meat ball tu...tp ramai sgt org..klu g berdua jer ngan tata takpela...tp ada wina..sian lak kat die...Umah k.emma mesti lg byk brg ikea ni..heheh...ni pun saje2 beli jer..

Maa:hehe..ma, g la..tp better g time gaji lagi best...tp tgk jugak..yg mhl mang mahal..yg murah, murah sgt..heeee...beli ler.. :)

Wina Momma Kira said...

hahah biasa jadi tue..kitorg pun pnh kena tp kat tempat lain la

best kan IKEA? dulu sebelum kahwin duduk area situ, mmg hari² pegi..jalan kaki je

mmg niat nak window shopping je tapi mesti ade jugak yg 'terbeli' hikhikhik

Elin said...

wina: hehehe..lawak tau bl igt balik....best kan ikea..nnt nk pegi lagi..jauh la dari Nilai...seronoknye...jln kaki jer...dkt betul tu. Biasa la...at 1st juz window soping jer..tp tak leh tahan ar..hikhik.

Hezesuze said...

selagi weols xde rumah sendiri selagi tu tak akan terjah ikea ahaksss

Elin said...

hezesuze: hehe..yer la kak...tapi best tul klu g soping2 kat sana...window soping jer pun best..hehe.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...