header nuffnang

Followers

28 June 2012

Saturday Story (*_^)



As salam..fuhh lamanyer tk update blog ku ini.

Tengok header pun tak tukar baru, bila anak bertambah.

gambar2 soraya pun tk masukkan kat sidebar ni. Hubby tegur..da kena tukar tu..anak kan da 2..kang tak fair plak. Eh eh..suami tegur la. Sebenarnya dia tk penah bc pun blog ai ni..terpandang jer kot masa i bukak kat umah..hehe....huarghhh nnt la cr masa tuk update header and segala mcm tu.

Sempat nk update ni coz anak2 dara i kul 10 br bgn yer. Sabo jerla..(bak kata kak wina). Anak2 org lain, kebanyakan i tya kawan2...sume jenis bgn awal, kul 6-7 da bgn. Anak2 saya sume dr kecik yer. Si adik pun da mengikut jejak langkah kakak nyer itewww. Cemana nk skul thn depan kakak..adesss.

saye da ready nak go walk walk ni mama :)

Ok back to the saturday story. Last saturday, bgn pagi2..eh sorry la, anak2 tk bgn pg..mama nyer je siap2 ape ptt. Tgh hr kul 11 br kitorang keluar. Lepas breakfast dkt umah siap2, terus ke Hosp Pakar An nur, nak amik injection. 1st jab for amanda soraya. Umur 2 bulan, tp amik injection yg sebulan dlu. Sbb masa sebulan aritu tk amik. Doc kata tak ape..lg 2 mggu boleh dtg amik yg 2 mths punya. Owwhh berat si kecik ni da 5.3kg. Semangat dah aih...sila ikut mcm kakak ms kecik2 yer dik..heh. Tak kisah nak..janji sihat hih cam org tua2 lak gayanyer. Menjerit sekejap anak mama, terkejut jarum masuk. Lepas tu terus diam, mcm tkde ape2 berlaku. Good :).





Lepas da setel, kitorang ke Alamanda. Nak cari dress for wina and yaya untuk majlis aqiqah adik yaya sabtu ni. (jemput dtg yer..nnt i buat entry lain). 4 jam dekat Alamanda. Risau jugak takut yaya cranky. But Alhamdulillah, tdo jer di pangkuan mama and walid. Gilir2 dukung. Sebabnyer..lepas mkn kat rasamas, kak wina sleepy katanyer. Muka pun da moody jer. Kesian lak kat dia..at last bg kakak tdo dlm stroller adik, uishh da la beyat, tak tau smpi bape kilo stroller tu leh tampung..haha, hadap jer la kakak. Siap baring lg, sedap tdo smpi setel mama soping baju, sampai ke parking br la jaga. Sian, da nk balik pun..tak sempat awak nk main2.


kak wina suh take pic kat cni..layan jer la. Tiap kali dtg Alamanda, mesti nk sentuh air tu ckit..haishh.

mama and soraya boolat..huhu. 

masa ni leh smile lagi..tp da sleepy da tu. Even sleepy, makan tetap banyak yer..hehe. Gud kakak. Gud eater.

time mama mkn walid bawak Soraya jln2 dlu..mmg camtu la bila da ade anak kecik..kena gilir2 balik.
Adik da nangis nak nenenenen. Nasib sempat mama eat. Pic ni kak wina yg amik..clever.

Da setel soping and da nak balik,sggh sebentar mnum2.

See dak demok ni..haha.sungguh2 sleepy. That's y pasni  klu nk kuar kena pastikan kakak da tdo dlu kat umah. Sbb dia mmg jenis tdo siang.

budak dobok mama



So next time, mmg kena bawak stroller and spare carrier la...lenguh dukung budak kecik tu pun.

Acik nani: sila take note..haha.





2 comments:

♥ Wina ♥ said...

haishhh lamanye x dgr cite junior aunty wina yang bam bam nie..selalu tgk gambar kat FB je ;-)

baby Soraya pun dah besar & bam²..tomei!

Elin said...

wina: hai aunty wina..haah mama bz la. wina jr mmg makin bam2 la aunty..tak larat mama dukung.
tq aunty :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...