header nuffnang

Followers

20 August 2011

preparation raya

Salam.....

Cuti Nuzul Quran Rabu lepas me and hubby ke Jalan TAR and Sogo. Actually Negeri 9 tak amik cuti nuzul Quran..tp i apply cuti, follow mr.hubby. Pagi dlm 10.30 da kuar anta wina go to mami house..syian kakak mama ni...(da tak leh pggil bb mama :P). Takpe, mama g soping tuk wina jugak tau. Tak larat kot klu bawak kak nam ni..kang sian die penat..sian mama and walid gak.


Sayang mama ni kena tggl kejap yer...

Perjalanan ke KL agak jammed woo. Tp nasib tak la tak bergerak lgsung...kira berjalan jugak la. Around 1pm kot smpi sana. Luckily we all smpi2 jer area sogo, traffic tu bukak jalan bg masuk kat parking sogo..seb baik..pusing 2 kali jer terus dpt parking.

So bermulalah misi pencarian raya kitorang. Sebenarnyer tggl nak beli baju melayu hubby, i pya bj kurung ready made 1 jer lg..and shopping brg2 hubby kat sogo, tu je, Hmmm org mcm semut dlm sogo kat bawah tu. Maklum la sale raya kan..kerumun org. Tp smpi2 jer me and hubby terus ke butik Aniz...Ni pun tya bos i, cik shikin..coz die lagi hebat kat jln TAR ni..hehe. terus jer g Aniz, cari kaler tuiqoise yg susah sgt nak matching...at last dpt la jugak..w/pun kaler nyer mcm jauh lr ckit dr kaler wina and mama. Takpela..penat da kot nak mencari. Pegi PKNS bangi ari tu pun tak jmpa yg berkenan. Dekat aniz beli bj melayu..sampin dpt diskaun lg..best2..and beli jugak baju kurta tuk my dad :).
@Aniz..psssttt walid, peyut tu tak cover langsung

Kuar je dari Aniz terus jalan masuk Gulatis...hah, kat cni i da jmpa baju yg i berkenan..hehe..tantik...klu org ckp tak cantik pun takpe..janji kat mata i cantik. Harga b4 offer rm288 camtu..tp ada offer dpt rm178 jer..puas hati coz manik and batu jahit tu pun kemas.

@Gulatis, bersama baju ku cantik..hahahha, cantik ker? perasaan tul.

Then after bayar, kuar nmpk kedai tudung dekat Arked yg bertentangan dgn sogo tu..terus g situ and grab 2 lai tdung tuk keje..memang murah2 klu kita pegi sendiri kat cni. Tp boleh kira berapa kali jer setahun g sogo and Jalan TAR ni..huhu..tak daya nak tempuhi lautan umat tu.

kedai tudung yg macammacamada

Da settle masuk Sogo plak..di sini pencarian bermula..wah cam treasure hunt lak..asing2 ngan mr.hubby die g cari kasut..ai cr handbag...Ya Allah ramainyer la nak serbu...amik jer la mana yg berkenan...huhu boleh la wat raya kejap pastu pki buat g keje..heeh.. Just yg simple jer. Murah2 la..kat Sembonia 2 rm78..carlo rino 2-rm99...tp tak leh nak serbu...pengsan kang. I just amik yg 80%...rm3++ dpt murah rm1++. Boleh la murah2 jer wat g keje kan.

tgk kehebatan org ramai

Hubby pun da settle beli kasut...siap dpt free socks kat Sembonia...ok la tu. Naik atas pulak nak cari jeans and t-shirt hubby. Aduh, time ni dua2 da pegang pinggang..sakit pinggang sudah..ahhah. Tp sebab fikir nak abiskan kat cni jer...so kuatkan semangat la...Da settle jeans and t-shirt hubby..naik pulak level kanak2..cari 2 psg jer lagi for wina. Wina oya dress and bj jalan jer da 10 pasang..cukup2 ler tu mama. Ni belum masuk bonus lg..jmaat masuk bonus...abisla...mesti beli lg kat wina, owh..berjimat..berjimat...fikir masa depan..byk lagi perkara penting menanti. :).

Settle semua..keluar sogo dgn membayar parking sbyk RM10.50..hoho..ok kot sbb tggl dekat 4 jam. Kul 5 lebih gerak balik Nilai...sggah beli juadah dekat Bazar Salak Tggi..then baru amik wina. Ngam2 sampai umah pukul 7. Haiyaa..mmg penat...Wina pun behave tak marah2 mama kan..konon2 mama g work. Tp mama ckp "dik td mama go walk walk..tggal wina...syian wina"...takde respond pun siap reply...mama g walk walk ke...heheh. Len kali leh tggl lg..mama dating ngan walid yer kakak. :)


muka dua2 control..tp dalam hati ada penat..haiyaa.

syian die..tp mama de belanja baju tuk u gak darling :).
Ni jer brg yg soping..tp nearly 8ratus abishhhh pengsan.
Lepas raya makan ape..hoho. Tp Bonus lum guna lg..simpan tuk pas raya lak :)


Da settle dah..tp biasa la..selagi tak raya..selagi tu ada jer nak membeli kan....i nak cari sandal lak....tgk kat jusco lak ker next week :). Pasni update curtain raya lak. Kuih raya pun byk lg lum smpi kat tgn..adess.

2 comments:

Yan said...

Akak dah lamaaaa sangat tak ke Sogo. Almost a decade dah kot since pindah ke Shah Alam.

Shopping sakan yeee...

Elin said...

kak yan...same la..sy pun setahun bleh kira sekali or 2 kali jer pegi...lg2 ada anak kecik kan. Lg la malas..dgn org ramai...heh. Eh takdela sakan sgt..biasa jer kak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...