header nuffnang

Followers

13 March 2011

Last injection for wina and jalan2 Alamanda

Hai...

saje je nk letak pic comot berminyak muka after balik from Alamanda

*Actually ni entry drafted. Arini baru nak upload pic. Baru balik from kajang, g celeb b'day anak buah. Nnt2 la story..penat..*

untuk pengetahuan si anon..saya update di rumah pada hari minggu... :p

12032011
Saturday

Today baru berkesempatan pegi bawak wina cucuk for sethn stgh, Last injection untuk wina..lepas ni da takde dah pegi jumpa doc kat Az-Zahrah...sure rindu..ridu kerr..hihi. Nasib wina ok..she cried..but sekejap jer. Walid siap bg hp and nak ralitkan dia..on kan Talking Tom si kucing tu..tapi wina cam tau2 jer dia nak kena inject..tak heran kat HP..asik pndang2 doc biat ape. Takpela, bb mama da besar..cannot cry la..shame2. Doc ckp everything ok..just berat wina tak naik byk sgt. Time bb2 dulu sonok sgt...coz die sgt la tembun. I really miss my bb. Pegi mana2 sure org tegur..tapi sampai skrg pun tegur. Juz tak dobok mcm kecik2 dolu la. Umur 1 thn 6 bulan=10.2 kg. After timbang, wina siap bye2 nurse..'bye aty' (aunty)..doc pun gelak..lepas abis cucuk doc ckp, ok skrg boleh bye2...hihi..cute u ni tau.

Doc said, juz kena monitor la after this. Setakat ni tak penah turun lg berat..juz naik ckit2 jer. Then doc suggest carik multivitamin yg ada Lysine. Then i tya mcm Appeton boleh ker? Sesuai ke ngan age dia? Doc ckp yup..boleh. Then balik tu pas antar my pump Spectra at susu.ibu.com (for service), kitorang terus ke Alamanda nak cari multivitamin for wina.


at susuibu, sempat beli soya organic ni. Untuk tambah susu badan. Dulu masa awal2
meny
usu, rajin beli soya ni. Then minum mamil mama. Da lama stop, tetiba nak minum balik la. Untuk ibu2 pregnant and menyusukan baby, beli la soya ni..bagusssss.



We arrived at Alamanda aroun 3.30pm. Smpi2 terus ke watson and tya pharmacist. Then jumpe pun. Belikan for wina Appeton Multivitamin Lysine jenis tablet, coz dia da boleh kunyah. Ada dlm bentuk syrup but prefer tablet. Bagi wina try 1, da abis siap mintak..nak amin (vitamin)..aiyoo...1 tablet only per day wina...u kecik lg...tggu besar ckit baru bleh take 2 tablet per day. Akhirnya dpt jugak i pya eye liner Silky Girl (best tau pki jenis ni)..cari dekat Guardian giant and Tesco Nilai, sumenyer abis.






Elok jer kuar dari Watson, i dgr bising2 rupenyer Hot FM dtg. Betul2 kat tepi masuk carredour tgkat atas tu. Time tu tak ramai org sgt. Ikhwan n sape tah DJ lagi sorang..Suraya kot..ajak org ramai dtg dekat coz nk bg adiah. So tarik2 hubby ajak g..hihi. At last tak jawab ape2 soalan pun, tapi Ikhwan dtg bg car perfume..hihi..tq2. Cute jer car perfume tu.


ikhwan and,...suraya kot

car perfume from Hot fm


Then jln2 masuk carrefour, belikan wina doll (aiyarl doll lagi)..tapi yg murah2 punya..kali ni walid yg belikan yer. Maybe die tgk yg kat umah da pth tgn di kerjakan wina..hihi. Huggies and pet pet also murah. Huggies Comfort for all size only RM35.99, ape lagi pengguna Huggies haruslah amik.

Then da beli barang, terus nak balik jer la, lagi pun walid da plan nk bagi winda mandi pool kat umah. So tak leh lmbt..(nasib smpi around 6pm).otw kuar dari carre4 nk ke parking, i lalu tepi Toy R Us..promoter tya nk buat tak kad. Free jer. So isi form and dpt kad Toy R Us..coz they all baru kat Alamanda..b4 ni Toy City. After that sggh Big Apple..da lama tak mamam donut yg nyum2 tu..and jumpa myy ofismate nani with lim and Amie yg sgt debab. Geram tul la ngan budak tu..bam bam n omelll.

I love this pic so very much


walid with her manja


14 comments:

S.A.L.J.U sha said...

elin..

bagus bagus..ni rupenye bentuk multivitamin tu.

leh cari tok qaish...yg syrup nye.

wina dh abis enjit eh...makin membesar dh...terus sihat dan cergas wina.

sha berdebar2 menanti enjit setahun... so far x allagik telur...harap xde ape2 allagik.

Elin said...

sha: haah sha ni la rupenyer multivitamin tu. Nanti try csri...maybe cari yg infant punya tuk qaish coz die belum smpi setahun kan. Alhamdulillah wina takde allergic lagi. Mudah2an makin membesar la..hehe.

kiss2 for qaish cute.

NURUL JAMIAN said...

raina pun dr dia baby bagi appenton ni dan lagi satu scott emulsion

Elin said...

nurul jamian: hi nurul..sy br nk start bg Appeton..klu Scott's mmg da start bg time umur die msuk sthn smpi skrg.

Hope selera mkn mkin bertambah la and mkin chubby..:)

Mamaleesya said...

dah lama tak pegi alamanda..syioknye jenjalan

HaninFarshid said...

seronoknya berjalan...kyra pun makan multivitamin...heheheh! makin cute wina...geram...

elin,jom join contest hanin jom :)

http://farshidhanin.blogspot.com/2011/03/my-first-contest-contest-photo-anakku.html

Madam Sooyaree said...

Saya sejak pregnant dulu tak boleh masuk soya. Sebelum tu ok je :(

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Nak tau juga..apesal kebanyakan entry budak2 nilai akan tulis..dihapdate di rumah??hikhikhik..mmg wajib tulis ker lin??atau trend zaman sekarang..

Elin said...

mamaaleesya: Kitorang duk Nilai ni...Alamanda la pling dekat..hehe.

Hanin: Kyra pun mkn multivitamin yer..bagus2..Tq aunty. Wah, Hanin da buat contest, Insya Allah nnt lin g terjah tgk ek. Tq.

Madam Sooyaree: ye ker...ada stgh org alah mcm tu. Pdhal b4 tu ok jer kan. :)

Zuhaini: hahaha, zu ada kisah di sebaliknyer..nnt kita roger2.

chik star said...

mase as pregy dulu, as minom soya tula. hihi.
:D

nyesal xsmbung minm lepas bersalin. klo x susu as mesti bnyk kn.
:(

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Dari cara penulisan tu zue dah dpt tangkap maksud dia..biasalah tu lin..org akan sentiasa dengki bila tengok kita lebih dari dia..kalangan budak U*** ni terlebih advanced..tak ckp kj opis..privacy org pun dia sukerala nk tahu juga..kalau dia sibuk2..ckp jer..ada aku kisah ker..hihihi

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Sedap pula nama cik anon tu.kakaka..sape la yg bagi nama mcm tu..

Faryza said...

hantar service s3 kat susu ibu? berapa ke charge? lama tak?

Elin said...

Faryza: haah, sebab beli pun kat situ. Tapi dirang anta kilang. Mcm sy punya da loose tmpt pusing tu, sie tukar cover sekali cam baru RM80 jer. Dalam 1-2 minggu la, terpulang rosak ape. Ku takat service biasa kejap jer kot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...